Digitale fabriek biedt kansen! 

Ook je productievloer digitaal maken, om efficiënter maar vooral effectiever te opereren? Met het nieuwe Powerplatform van Microsoft zijn flexibele, slimme Apps voor de werkvloer een feit! Snel en makkelijk vastleggen van uren, gereedmeldingen, doorlooptijden, storingen en natuurlijk papierloos werken. Kortom een digitale fabriek is voor ieder MKB bedrijf binnen handbereik!

Praktijk

Veel MKB-bedrijven zitten op het gebied van automatisering op de werkvloer `tussen de wal en het schip`. Ze zien en horen de mogelijkheden van shop floor control systemen bij concurrenten, klanten en leveranciers. Vaak hebben ze in het verleden hier al eens actie op ondernomen. Maar de volgende stap en het echte papierloos werken (Excelloos) blijft uit.

Eén oplossing, dat klinkt te mooi om waar te zijn?

Wat het Powerplatform krachtig maakt, is dat je heel eenvoudig flexibele Apps maakt voor jouw fabriek. Ook automatiseer je bepaalde routines in je bedrijf (Automate). Daarnaast zijn er intelligente rapporten en Dashboards(BI) beschikbaar. Dit alles zonder de inzet van zware maatwerk oplossingen. En, niet onbelangrijk, voor de eindgebruiker volledig toegankelijk en zelf aan te passen.

Flexibel en schaalbaar

Het platform is zeer flexibel zodat je ook bestaande applicaties en data kunt koppelen. Bijvoorbeeld machines, Excelbladen of Sharepointlists. Je huidige werkwijze hoeft niet gelijk over boord. Zodat je ook op kleine schaal kunt starten. Daarna kun je makkelijk uitbreiden als de oplossing zich bewezen heeft. Tevens is de initiële investering minimaal en blijven je mogelijkheden voor continue verbetering volledig flexibel.

Advies om te komen tot een Digitale Fabriek
 • Geen grote analyses, begin klein!

  Vaak wordt er bij het opzetten van een digitale fabriek vooraf veel tijd besteed aan het inventariseren. Met in het achterhoofd om in 1 keer zo groot mogelijke verbeterslag te bereiken. Als je dat doet zult je echt hele goede analysedata moeten hebben. Anders kun je niet bepalen waar je moet beginnen om de grootste winst te realiseren. Belangrijk nadeel is dat deze analysedata veelal gebaseerd is op aannames. Veel beter is het om klein te starten. Zodat je vandaar uit kunt leren. Begin dus klein.

 • Creëer direct toegevoegde waarde voor de werkvloer!

  De meeste medewerkers vinden het fijn wanneer data voor de productie direct kloppend onder een swipe met de vingers zit. Daarom geen map met machine instellingen, geen papieren bonnen, geen losse tekeningen die ook nog vaak zoek zijn. Gewoon op een scherm of tablet direct de juiste info. Tevens is het zoeken naar de status van een order op de vloer is dan ook niet meer nodig!

 • Zorg voor flexibiliteit!

  Hoe je nu produceert, verandert misschien over een jaar of 2 jaar. Dus zorg dat het systeem kan meegroeien met wijzigingen. Belangrijk is dat grote langdurige en kostbare herzieningen zo worden voorkomen!

Meest voorkomende snel te realiseren voordelen van een Digitale fabriek in de praktijk:
 • Real time voortgang en gereedmelding
 • Urenregistratie precies
 • Papierloos werken
 • Planning en volgorde van orders makkelijk te wijzigen
 • Verbruik boeken
Is een Digitale Fabriek niet complex en kostbaar?

Bij veel systemen is dat ook zo. Daarnaast zijn er ook vaak veel partijen betrokken om een app te bouwen. Belangrijke onderdelen hierin zijn: het ontsluiten van data, terugschrijven van data en rapporteren over deze data.
Inmiddels is dit allemaal veel eenvoudiger en toegankelijker voor MKB-bedrijven. Microsoft heeft een platform ontwikkeld wat je ideaal kan helpen bij het gefaseerd opzetten van je digitale fabriek. Dit heet het Power Platform. Hieronder staan de componenten van het Power Platform:
• PowerApps (No/Low code bouwen van app, verzamelen van data)
• Flow of ook wel Power Automate (Automatiseren van bedrijfsprocessen op basis van data, o.a. volledige integratie met Office 365)
• Power BI (Intelligente Rapportage over uw data)
• Common Data Service (centraal data verzamelen)

Slimme integratie Business Central met het Powerplatform!

Vraag een 1 op 1 webinar aan!

Sparren over je digitale fabriek

Slimme integratie tussen Business Central en het Powerplatform!

Het Powerplatform heeft van zichzelf al een naadloze integratie met Business Central. Business Central is het ERP syseem van Microsoft. Dit maakt de digitalisering binnen je organisatie nog slimmer en makkelijker!

Meer weten?

Als je meer wilt weten over het gefaseerd starten met je digitale fabriek neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij de eerste stap(pen)!